Doelstelling richtlijnen

Duidelijkheid over taken en verantwoordelijkheden met betrekking tot het hijsen van breedplaatvloeren.

 

Doelstelling van de richtlijnen is het bevorderen van de veiligheid bij het aanpikken en het leggen van de breedplaatvloeren en het voorkomen van ongevallen. De aannemer blijft eindverantwoordelijk en dient op de hoogte te zijn van de juiste hijsinstructies, de informatieboekjes van de hijsinstructies zijn op te vragen bij de leveranciers van de breedplaatvloeren. De hijsinstructies dienen door de aannemer zelf te worden verstrekt aan de mensen die de breedplaatvloeren aanpikken en monteren.

Een tweede doelstelling van de digitale brochure is het bevorderen van het gebruik van de richtlijnen. Door gebruik te maken van een publicatie via de website, stellen wij de informatie voor één ieder toegankelijk.


Materiaal ter ondersteuning van trainingen en cursussen voor het veilig hijsen zijn verkrijgbaar bij de brancheogranisatie AB-FAB. Wij staan open voor alle informatie die een positieve bijdrage leveren aan de veiligheid van het hijsen van breedplaatvloeren, heeft u tips of ideeën stuurt u deze dan door naar ons via het contactformulier.      Clipboardinleiding 


Afdrukken
ZOEKEN